NL EN

Consultaties

Oplossingsgerichte therapie & coaching en positieve psychologie

Herken jij jezelf hierin?

Door corona is de wereld goed door elkaar geschud. Bepaalde patronen waarop we al langer vastliepen, zijn nu waarschijnlijk nog duidelijker tot uiting gekomen in ons privé- en/of werkleven. Dit heeft ertoe geleid dat veel mensen hun leven grondig willen herbekijken, maar vaak niet goed weten hoe eraan te beginnen. 

In De Groeipraktijk te Heverlee kan je je laten begeleiden naar een leven dat helemaal bij jou past. Om geen compromissen te sluiten en te gaan voor wat jij écht wilt voor jouw leven, binnen je eigen interesses en mogelijkheden. 

Herken jij je in hetvolgende?

– Ik ben constant bezig met wat anderen van mij willen en heb geen tijd om stil te staan bij mijn eigen wensen, noden en verlangens.
– Ik voel me niet goed in mijn vel en heb geen zelfvertrouwen. Ik zou ook meer willen sporten, maar vind altijd wel een excuus.
– Ik ben vaak boos, maar dan vooral op mezelf. Mensen lopen over me heen en lijken zonder scrupules hun eigen ding door te drijven, terwijl ik er langs de kant maar wat op sta te kijken.
– Tijdens mijn studententijd heb ik stevig leren drinken en nu ik al enkele jaren aan het werk ben, lijk ik nog steeds afhankelijk te zijn van bepaalde middelen zoals alcohol, drugs of gamen. Het houdt me gevangen en beperkt niet alleen mijn budget, maar ook mijn persoonlijke vrijheid.
– Ik heb een fantastische job en werk vele uren per werk, maar als ik thuis kom is het eenzaamheid troef. Waarom lijkt het alsof iedereen het leuker heeft dan ik?
– Mijn kinderen vragen al mijn aandacht en ik kan onmogelijk thuis uitleggen dat ik ook eens iets op mezelf wil doen.
– Mijn partner had in hun ouderlijk huis te maken met huiselijk geweld. Ik vind het erg vervelend dat ik zo durf te denken, maar ik vind mijn partner soms best verbaal agressief en ben soms bang dat mijn kinderen eronder lijden.
– Ik heb al zoveel gedaan en geprobeerd in mijn leven, maar heb nog steeds niet het gevoel dat ik iets heb bereikt. Twaalf stielen en dertien ongelukken noemen ze mij ook wel eens.
– Ik studeer nog, maar vraag me af of ik mijn studies wel zou afmaken. Is het niet beter om te gaan reizen en zo de wereld te leren kennen?
– Mijn familie meet succes af aan de hoeveelheid geld die men kan verdienen, maar dat is nu net het minste wat mij interesseert, zolang ik mijn rekeningen maar betaald krijg natuurlijk. Hoe ga ik daarmee om?
– Ik droom al jaren van een wereldreis, maar ik stel het altijd maar uit en door corona lukt het al helemaal niet meer. Waarom valt alles altijd zo tegen?
– Is dit nu later, wanneer ik groot ben? Ik zou mijn leven een totaal andere wending willen geven, maar ik heb geen idee wat ik eigenlijk wil en hoe eraan te beginnen.
– Er is nu zoveel rond corona te doen. Kan ik misschien ook plaatsonafhankelijk gaan werken en meer van de wereld zien, of gewoon meer tijd hebben voor andere dingen? Of misschien zelfs mijn eigen bedrijf beginnen?
– Enzoverder…

Laat ons dan samen eens kijken naar de obstakels die op je pad liggen. Met zorg, humor en vrijheid als belangrijke waarden, gebruik ik oplossingsgerichte therapie om je te begeleiden naar meer mogelijkheden en vrijheid, zodat je voor een leven kan gaan dat echt bij jou past.

Het privilege van een leven is te worden wie je werkelijk bent. – Carl Jung

Boek in de online kalender

Kies eenvoudig een dag en tijdstip in de online kalender en kom langs wanneer het jou past.

Oplossingsgerichte therapie

Word je bewust van je eigen sterktes en mogelijkheden om je leven optimaal vorm te geven.

Zowel in Heverlee als online

Kan je niet langskomen in De Groeipraktijk, of blijf je liever thuis, boek dan een online consultatie.